Dammfri golvslipning i Stockholm

Det går inte att se skillnad på ett nyslipat och ett nylagt trägolv. Att slipa om ett trägolv är också mycket billigare än att lägga in ett nytt. Men vad bör du tänka på gällande golvslipning?

Det går att slipa om de flesta trägolv flera gånger, men hur många gånger man kan renovera och slipa ett trägolv beror på hur tjockt det är. Man brukar säga att ett massivt trägolv klarar mellan fyra till sex slipningar och en tunnare tarkett ungefär tre. Därför ska man vara rädd om sitt trägolv och vårda det på rätt sätt, och inte heller slipa det i onödan. Det är viktigt att golvet också har en fungerande ytbehandling som skyddar det mot onödigt slitage och väta. Märker man att ytbehandlingen börjar släppa är det viktigt att man inte väntar för länge med att slipa om golvet. Men ytbehandlingen skyddar inte bara golvet, den har också stor betydelse för golvets utseende. Det händer att man slipar om golv bara för att byta ytbehandling och ge golvet ett nytt utseende. Man kan exempelvis lasera golv eller ge dem en ljus eller mörk ton som passar med inredningen. Populärt är annars vax eller olja, men också lack som finns i allt från matt till högblank.

Därför ska man helst inte själv slipa trägolv

Det finns maskiner att hyra för den som själv vill slipa sina trägolv men det är ett tungt och dammigt arbete som tar många timmar. Genom att man kan använda sig av rotavdraget vid golvslipning är det väldigt prisvärt att istället ta hjälp av ett professionellt företag. De använder sig också av en teknik som kallas dammfri golvslipning, där maskinen samtidigt samlar upp slipdammet under arbetets gång. Man slipper med andra ord att torka damm i veckor efteråt. Det finns flera fördelar med att ta hjälp av ett professionellt golvslipningsföretag. De moderna maskinerna som de använder sig av slipar bara bort det allra yttersta lagret för att inte slita på golven i onödan, och för att de ska kunna slipas igen i framtiden. Golven blir också helt jämna vilket är viktigt för att ytbehandlingen ska lägga sig jämnt över golven. Vanligt när man slipar golv själv är annars att det blir slipspår någonstans vilket gör att ytbehandlingen lägger sig tjockare där, medan andra delar nästan kan bli helt utan. Ett sådant golv håller inte särskilt länge utan måste ganska snart slipas om igen. Läs mer om golvslipning på denna sida: https://www.stockholmsgolvslipning.nu/