Om oss

Vi som driver den här sidan har lång erfarenhet av byggbranschen och inom olika delar av denna. Vi har arbetat som rörmokare, elektriker, snickare, golvläggare, plattsättare och som takläggare. Vi kan därigenom täcka in det mesta som rör den vanliga renoveringen hos dig som Svensson.

Ta del av vår expertis

Det är också där vi riktar in oss. Målet med den här sidan är att öka kunskapen hos gemene man. Vi vill bidra med tips, tankar och idéer och vi vill samtidigt också peka på fakta, ge konkreta bygganvisningar och skapa tydliga guider. Allt för att underlätta ditt nästa projekt. Underlätta kan i det här fallet även innebära att vi råder dig att ta hjälp. Det är något som fler de facto tjänar på.

Vi säger inte detta för att vi vill få in fler jobb. Vi säger det av ren omsorg. Vis av erfarenhet kan vi säga att nästan alla projekt som privatpersoner tar sig an har en röd tråd som löper genom sig:

  • De kostar mer pengar än man tänkt sig. Mycket av detta beror på att man räknat fel på hur mycket material man behöver samt att man även måste ha vissa verktyg som kostar pengar. En ännu större del handlar dock om att man gör fel. Varje misstag blir dyrt och kostnaderna kan som en följd av detta skena iväg.
  • Det tar längre tid. Man måste ha tid för att bygga. Och – man måste vara realistisk i detta också. På förhand kan det vara väldigt lätt att planera att ett projekt ska utföras under kvällstid. I realiteten dock så blir det svårare. Jobbar du heltid, har barn och en massa andra måsten så kommer din kraft att sina. Även om det handlar om ett enklare projekt. Räkna med att det tar tid – även om du bara ska måla om ett rum i källaren.
  • Det blir bråk. Tyvärr. Många projekt som ska göras av privatpersoner börjar lyckligt, men slutar i extrem irritation. Man måste samspela, kommunicera och dra varandra framåt för att lyckas. Det är ingen slump att många projekt slutar med att man separerar efteråt. Att leva i ett byggkaos eller där partnern visar sina rätta färger under tiden projektet pågår är svårt att acceptera. Ska ni bygga så ska ni göra det tillsammans, med lika stort inflytande. Det är ingen enmansshow – men betoning på Man.

Här kommer vi, förhoppningsvis, att hjälpa er från de värsta missarna och erbjuda er en säkrare – och roligare – väg fram till ett högkvalitativt resultat. Välkommen!