Plåttak i Göteborg – stilren takläggning

Den som vill skydda sitt hus i Göteborg i alla väder, kan välja ett plåttak. En utbildad takläggare ser till att taket läggs på ett professionellt sätt.

Många känner till och har sett pjäsen “Katt på hett plåttak” av den amerikanske dramatikern Tennessee Williams. Pjäsens titel associeras till något som kan kallas nervöst beteende, men den som låtit lägga ett plåttak kan känna sig lugn och trygg. Taket kan förmodligen bli hett under sommaren av solljuset, men det står emot både ultraviolett strålning, blåst och häftigt regn.

Den som lägger om sitt hustak har en del att tänka på. Att byta ut ett tegeltak mot betongplattor innebär att belastningen på bjälklag med mera kan öka. Ett plåttak är däremot en lätt takbeläggning.

Plåttak i Göteborg – fördelar

Att lägga ett plåttak är i ordets rätta bemärkelse en långsiktig investering. Ett sådant tak har nämligen en livslängd på upp till sjuttio år. Efter ett oväder med blåst behöver man inte gå runt huset för att se om några takplattor lämnat taket. Det är ytterst sällan ett plåttak ger sig iväg på grund av dåligt väder. Ett plåttak är lätt att underhålla. Det räcker med att det spolas av med jämna mellanrum för att hålla sig intakt.

Plåttak kan sticka ut estetiskt eftersom de kan levereras i olika färger. Ett vackert plåttak Göteborg kan matcha huset i övrigt oavsett om det har tegel- eller träfasad. Snön kan naturligtvis ligga vit på ett plåttak, men snön ligger inte kvar någon lång tid och belastar takkonstruktionen utan glider lätt av.

Publicerat den
Kategoriserat som Tak