Har du lagt märke till allt vackert smide Stockholm består av?

Man har använt mycket smide i Stockholm för att ge staden sitt otroligt unika och arbetade utseende. Än idag används detta svåra hantverk ytterst flitigt.

Det krävs ett proffs för att bistå med det smide som Stockholm kräver för att behålla sin charm. Hantverket smide används faktiskt väldigt ofta. Tänk på alla grindar du gått förbi i staden, alla portar och alla arbetade beslag. Allt är ett resultat av högkvalitativt smide i Stockholm.

Att utbilda sig till smed står kanske inte längre högst upp på barnens önskelistor för framtiden. Detta trots att smed historiskt sett varit ett väldigt populärt yrke. Förr ansågs smeden vara en av de viktigaste hantverkarna i staden och den man tog hjälp av vid alla byggnationer innan industrin kom och tog över.

Smide används överallt

I trädgårdar går det numera ofta att stöta på kanter, ornament och avgränsningar av cortenplåt. Alla dessa ting kan en smed tillverka. Längst med husets trappa löper det inte sällan ett sirligt räcke. Även detta är ett resultat av ett gediget smidesarbete.

Smeden kan också komma till pass med sitt smide när det kommer till specialbeställd inredning till butiker. Märkliga mått på väggar kan ställa till det och göra att hyllor inte passar in. Då kan smeden vara behjälplig med sin förmåga att modifiera och skräddarsy för att uppnå perfekt passform för den givna lokalen. Med andra ord finns det än idag verkligen stor användning för smide i samhället och ett behov av välutbildade smeder.

Publicerat den
Kategoriserat som Smide