Badrumsrenovering innan försäljning i Göteborg – värt det?

Innan du säljer din lägenhet i Göteborg bör du överväga en badrumsrenovering. Ett helt orört badrum kan verka direkt avskräckande på vissa spekulanter.

Om det är en sak du ska satsa på innan du säljer din lägenhet i Göteborg är det badrummet. Strunt samma hur ytskikten ser ut i vardagsrum och kök. Det brukar folk vara villiga att fixa själva. Men det är inte alla som står pall för en riktig badrumsrenovering. Många föredrar ett fräscht och fixat badrum direkt.

Faktiskt kan det avskräcka en stor del av de potentiella köparna, om inte badrummet är i gott skick. Eftersom ett äldre badrum ibland kan innebära obehagliga överraskningar när man väl sliter ut kaklet (gud förbjude att det saknas tätskikt) är ett orenoverat badrum inte särskilt attraktivt på bostadsmarknaden. Köparna upplever det svårt att veta vad de får.

Badrumsrenovering kan göras mer eller mindre lyxigt

Däremot behöver du inte göra en omfattande eller lyxig badrumsrenovering. Det kan räcka med ganska små medel för att signalera till köpare att badrummet är kontrollerat och vidgjort relativt nyss. Fråga runt bland olika firmor som utför badrumsrenoveringar, för att få ett så prisvärt projektförslag som möjligt.

Om du vill hålla nere kostnader och renoveringstid kommer du tjäna på att vända dig till ett företag som erbjuder helhetsentreprenad för badrumsrenoveringar. Att själv hålla i alla trådar med de olika hantverkare som krävs för en badrumsrenovering, kan vara såväl kostsamt som en riktig energitjuv. Inte direkt vad du behöver inför en nervig lägenhetsförsäljning.