Totalentreprenad bäst då man ska renovera lägenhet i Stockholm

Att renovera sin lägenhet i Stockholm är roligt. Detta eftersom man då får möjlighet att sätta sin personliga prägel på den. Här kommer några användbara tips.

En lägenhetsrenovering är ett roligt projekt eftersom man då också får möjligheten att sätta sin personliga prägel på bostaden. Men för att det ska lyckas och bli riktigt bra måste man ta tid på sig och planera noga. Framförallt om man också funderar på att ändra planlösning och exempelvis slå ut en vägg.

Är man osäker på hur man kan förbättra planlösningen kan man alltid fråga en kunnig byggfirma. De kan många gånger komma med förslag på hur man kan nyttja en yta optimalt och samtidigt få in allt det man önskar sig. Det finns byggfirmor som erbjuder totalentreprenad och som kan ta på sig att sköta hela lägenhetsrenoveringen.

Ska man renovera en lägenhet måste man göra en budget

Att renovera lägenhet i Stockholm kan kosta en hel del. Därför måste man sätta upp en ordentlig budget redan från början, annars är det lätt att kostnaderna rusar iväg. Även om man kan använda sig av rotavdraget och dra av en stor del av arbetskostnaden ska man jämföra priser. Detta gör man genom att ta in kostnadsförslag från olika byggfirmor med totalentreprenad.

Men för att renoveringen ska bli riktigt bra kan man inte bara tänka på priset utan man måste också titta på erfarenhet och skicklighet. Be att få se bilder från tidigare renoveringsprojekt och be även om referenser och ring upp dessa och ställ frågor.