Trapphusrenovering i Göteborg – så lyckas du

En trapphusrenovering kan omvandla ditt bostadshus i Göteborg och höja dess värde, i alla fall om den utförs korrekt. Fortsätt läsa för att få reda på mer.

Det spelar ingen roll om du bor i en sekelskiftesdröm på Linnégatan eller i en funkisbyggnad i Majorna, trapphuset är det första intrycket besökaren får – och vi vet ju alla att första intrycket har stor betydelse. Därför är också färgvalet enormt viktigt. Har du någonsin funderat över vad en klick färg kan göra?

I Göteborg, där grått ofta dominerar himlen, kan ett ljusinsläpp målat i en varmare ton göra mirakel för stämningen. Tänk på detta när du väljer färg till väggarna. Det andra är belysningen. Med dagar som ibland känns kortare än en kaffepaus, behöver man se till att belysningen i trapphuset inte bara visar vägen, utan också skapar en känsla av trygghet och välkomnande.

En trapphusrenovering skapar trygghet

När du väljer entreprenör för jobbet, se till att de har erfarenhet av just trapphus. Det verkar kanske som en självklarhet, men det är lätt att missa. En trapphusrenovering är inte bara en ansiktslyftning för entrén och trapporna, det handlar även om trygghet och funktion. Att renovera trapphus i Göteborg kan innebära att man byter ledstänger och slipar golv och trappsteg. Men det kan också innefatta att man byter till säkerhetsdörrar och ny belysning.